woensdag 9 mei 2007

Coolclimate

CoolClimate wil dat het nieuwe kabinet maatregelen neemt om de klimaatverandering tegen te gaan. Op woensdag 16 mei houdt CoolClimate een manifestatie waarbij we de nieuwe Milieuminister Cramer een lijst van tien concrete klimaatregelen willen aanbieden.

Je hebt je opgegeven voor CoolClimate, de beweging van bekende én onbekende mensen voor een beter klimaat. Eind februari verscheen ons manifest "Verander het Klimaat". Inmiddels hebben meer dan vijfduizend bekende en onbekende Nederlanders en tal van organisaties het manifest mede ondertekend. En het is nu de hoogste tijd om opnieuw onze eisen aan de politiek onder de aandacht te brengen. Jij kunt daar aan meedoen!

CoolClimate is op woensdag 16 mei bij de Tweede Kamer in Den Haag. Aan minister Cramer overhandigen we een lijst met 10 concrete maatregelen die het kabinet moet nemen om de klimaatverandering tegen te gaan. De aarde warmt op, de polen smelten weg.

Het is hoog tijd voor de Nederlandse regering om in actie te komen. De eerste 100 dagen van de nieuwe coalitie zijn bijna voorbij. Natuur- en milieuorganisaties, wetenschappers, schrijvers, tv-makers, vakbonden, derde wereldorganisaties en politici hebben de handen ineengeslagen en CoolClimate opgericht. De lijst ondertekenaars wordt nog steeds langer. Zo besloot onlangs FNV-bondgenoten zich aan te sluiten en zette ook oud-minister van Milieu Ed Nijpels zijn handtekening. CoolClimate doet een klemmend appèl op het nieuwe kabinet de klimaatcrisis te keren. CoolClimate vraagt het kabinet 10 concrete stappen te zetten.

CoolClimate is vanaf 13.00 uur aanwezig op het Plein in Den Haag. Er wordt een metersgrote kaart van de aarde uit ijs gehakt. Eromheen brandt vuur dat de kaart langzaam doet wegsmelten. Tegen deze indrukwekkende achtergrond zullen programmamaker Beau van Erven Dorens en 3FM-dj Michiel Veenstra de lijst met maatregelen overhandigen aan Minister Cramer van Milieu. Iedereen wordt van harte uitgenodigd om hierbij te zijn.

Iedereen is van harte welkom om op woensdag 16 mei a.s. onze actie in Den Haag kracht bij te zetten.
Kom in actie voor een beter klimaat!

Geen opmerkingen: