maandag 31 maart 2008

Debat 'benoemen en bouwen'

Wat is na drie maanden van Terpstra’s initiatief terecht gekomen? ‘Wie geen droom heeft van een reis naar de maan komt nooit op de maan’ zei democratisch presidentskandidaat Barak Obamah. Maar hoe effectief is de droom van Terpstra ? Is het een verenigende ‘droom’?

Hoe belangrijk zijn dergelijke ‘dromen’ bij grote maatschappelijke veranderingen? Houden ‘beleidsmakers’ niet veel te weinig rekening met de richtinggevende waarde van visionaire ‘dromen’ ? Maar was ‘de multiculturele samenleving’ niet juist een valse droom? Zitten we op nieuwe verbindende dromen te wachten in het huidige integratieproces?

Onder leiding van Govert Buijs gaan Doekle Terpstra, Paul Scheffer en Bert van Alphen over de stand van zaken, dromen én de werkelijkheidin Spiritueel Centrum de Boskant in Den Haag.

Paul Scheffer is publicist, bijzonder hoogleraar aan de UvA, prominent PvdA lid en schrijver van het essay ‘Het multiculturele drama’ en het boek ‘Het land van aankomst’. Doekle Terpstra is voorzitter van de HBO-raad, initiatiefnemer van ‘Bouwen & benoemen’ en oud voorzitter van het CNV. Bert van Alphen is wethouder Welzijn, Emancipatie van stadsdeel Centrum in de gemeente Den Haag en lid van Groen Links. Gespreksleider Govert Buijs is filosoof aan de VU.

Toegang €5, reserveren bij De Boskant (website).

woensdag, 9 april 2008, 14:00 | Den Haag | De Boskant | Fluwelen Burgwal 45
Paul Scheffer, Doekle Terpstra, Bert van Alphen, Govert Buijs | VS155 |

Geen opmerkingen: