maandag 31 maart 2008

Filosofisch cafe; Awee Prins

‘Een even messcherpe als hilarische, even diepgravende als lichtvoetige ‘Kritiek van de verveelde Rede’. Never a dull moment’.

Onze gast is A.W. Prins (1957), filosoof uit Rotterdam en genomineerd voor de Socrates Wisselbeker, die de tegendraadse stelling zal verdedigen dat de diepe verveling de verborgen grondstemming is van onze tijd. Dat lijkt tegen vele intuïties in te gaan. Nog nooit hebben we het zo druk gehad. Of proberen we juist met die drukte onze verveling voortdurend te verdrijven?

Hij stelt dat de verveling de onderdrukte grondstemming is van onze tijd, waarin ons weliswaar alles ter beschikking staat, maar eigenlijk niets ons nog werkelijk raakt. Toch probeert hij vanuit deze ‘overvolle leegte’ ook een uitzicht te bieden om ‘uit de verveling’ te geraken: niet door snel om zich heen grijpende tegenbewegingen als Slow te propageren, maar door op zoek te gaan naar een bestaan waarin wij de dingen weer recht doen.

De avond is in vE90, Van Eeghenstraat 90 en wordt georganiseerd door VU podium en Studentenpastoraat. Van 20.00 tot 22. 00 uur, vanaf 19.30 is de bar open en ook daarna kan je daar uitgebreid napraten en kennis maken met andere deelnemers aan activiteiten. Toegang is gratis.

donderdag, 24 april 2008, 20:00 | Amsterdam | Studentenpastoraat, vE90 | Van Eeghenstraat 90

Geen opmerkingen: