zaterdag 24 mei 2008

Clinton: sorry voor refereren aan moord Kennedy






24-05-2008 | Door: NOVUM
(Novum/Ap) - Hillary Clinton heeft zich vrijdag verontschuldigd voor het aanhalen van de moord in juni 1968 op Robert Kennedy als reden om in de race te blijven voor de Democratische nominatie voor het presidentschap. Clinton refereerde aan de moord als voorbeeld dat toentertijd de strijd in juni ook nog niet was beslist, maar het campagneteam van Barack Obama noemde de opmerking onmiddellijk 'ongepast'.

Nadat haar woordvoerster al de verzachtende omstandigheid had aangevoerd, dat zij naast de moord op Kennedy ook de succesvolle campagne van haar man in 1992 als voorbeeld gaf, besloot Clinton uren later alsnog zelf haar excuses te maken. Ze zei dat ze nooit de intentie had gehad om iemand, en in het bijzonder de familie Kennedy, te beledigen.

Clinton maakte de bewuste opmerking op een campagnebijeenkomst in de aanloop naar de voorverkiezingen in de staat South Dakota op 3 juni. Ze reageerde op een vraag waarom ze geen gehoor gaf aan de oproep van partijgenoten om de handdoek in de ring te gooien. Ze zei maar weinig begrip te hebben voor dergelijke verzoeken en vulde haar reactie aan met voorbeelden uit het verleden van Democraten die tot in de zomer voor de verkiezingen niet van opgeven wilden weten. In het geval van haar man wist hij een achterstand in juni met een zege bij voorverkiezingen in Californië alsnog in winst om te zetten.
Deel dit artikel op NUjij Deel dit artikel op eKudos Deel dit artikel op MSN Reporter

Geen opmerkingen: