vrijdag 2 mei 2008

Sigaret leidt tot vechtpartij in trein

HAARLEM - Een rokende man heeft woensdagavond in een trein die van Amsterdam naar Haarlem reed tot een vechtpartij geleid.

Dat heeft de politie donderdag gemeld.

Drie passagiers vroegen de roker of hij zijn sigaret uit wilde maken. Hierna sloegen en schopten de man en zijn vier vrienden op het drietal in. Toen de conducteur dit merkte, waarschuwde hij de politie en liet de trein stilzetten.

De politie kon de vijf verdachten, mannen en vrouwen tussen de 18 en 23 jaar oud uit Rotterdam, Capelle en Spijkenisse, zonder problemen aanhouden. Ze zijn alle vijf ingesloten. (ANP)
Parool

Meneer de roker zal zich wel weer vreselijk gediscrimineerd hebben gevoeld door die vervelende, zeurende niet-rokers. Ik ben zelf in Engeland eens een confrontatie gehad met een dergelijke asociale roker. Het liep gelukkig niet op een handgemeen uit. In dit geval ging het om een buspassagier die andere passagiers lastig viel en per se een vuurtje voor zijn sigaret wilde. Hij reageerde agressief als je hem geen vuurtje wilde geven. Toen hem uiteindelijk lukte om een vuurtje te krijgen werd hij de bus uitgegooid en kreeg hij een boete van 200 Pond. Ik heb met leedvermaak zitten kijken hoe hij te keer ging tegen dit 'onrecht'.

Geen opmerkingen: