donderdag 18 september 2008

VVD op de bres voor staand bier drinken



[Zittend een biertje drinken mag nog altijd. Foto ANP/Marcel Antonisse]
Zittend een biertje drinken mag nog altijd. Foto ANP/Marcel Antonisse
AMSTERDAM - Staand een biertje drinken op een terras? In Amsterdam mag dat volgens de regels niet. De VVD in de hoofdstad vindt dat onbegrijpelijk en wil er wat aan doen. Dat maakte de partij woensdag bekend.

De liberalen gaan dit najaar voorstellen de algemene plaatselijke verordening (apv) te wijzigen. Daarin staat namelijk dat het niet is toegestaan drank te verstrekken aan mensen die geen gebruik maken van de zitplaatsen op een terras.

''Het moet niet gekker worden'', aldus gemeenteraadslid Bas van 't Wout. ''Nu gaat de gemeentelijke overheid bepalen dat ik op een terrasje moet gaan zitten en niet meer mag staan. Als er overlast is, is het een ander verhaal. Maar dit is te gek voor woorden.''

Volgens de VVD schieten bestuurders door bij het handhaven en is er sprake van ''onredelijke handhavingdrift''. De partij stelt dat sinds het rookverbod in de horeca veel cafébezoekers buiten staan zonder dat dit overlast veroorzaakt. Bovendien is het voor ondernemers niet te doen om continu in de gaten te houden of iedereen wel netjes in zijn stoel zit, aldus de liberalen. (ANP)

In navolging van TON die het sinterklaasfeest tot topprioriteit heeft gesteld en de Partij voor de Dieren die zich druk maakt om de vissenkom heeft de VVD nu ook ontdekt waartoe zij hier op deze aarde is.

Geen opmerkingen: