zondag 22 juni 2008

Docent VS brandmerkte leerlingen met kruis




MOUNT VERNON - Een leraar op een middelbare school in Ohio is zo ver gegaan in zijn bekeringsdrift dat hij leerlingen met een kruis heeft gebrandmerkt. Ook onderwees hij de scheppingstheorie tijdens de natuurkundeles en weigerde hij een bijbel en andere religieuze voorwerpen uit zijn klaslokaal te verwijderen.

Dat is donderdag gebleken uit een extern onderzoek dat naar de docent was ingesteld. Een week eerder dienden de ouders een aanklacht tegen de leraar in vanwege een kruis dat in de huid van hun kind was gebrand en dat drie of vier weken lang zichtbaar bleef. De school besloot een extern bureau in te huren om de zaak te onderzoeken.

Een vriend nam het op voor de leraar en zei dat, afgezien van het kruisincident, hij de leerlingen waarden meegeeft die ook bij hen thuis leven. Ook leerlingen hebben de docent aan het onderzoeksteam beschreven als een fijne vent. Een regionale onderwijsfunctionaris zei echter al jarenlang klachten over de man te hebben gehoord.

De leraar zei dat hij in december bij een aantal leerlingen een 'x', en niet een kruis, op de arm had gezet om de werking van een wetenschappelijk apparaat te demonstreren. Het externe onderzoeksbureau concludeerde uit foto's dat het wel degelijk om een christelijk kruis ging. (AP)

Geen opmerkingen: