maandag 24 maart 2008

Wilders slaat aanbod moslimomroep af

Gepubliceerd: 23 maart 2008 12:34 | Gewijzigd: 23 maart 2008 13:13
ANP
Den Haag, Hilversum, 23 maart. Geert Wilders gaat niet in op een eventueel aanbod van de Nederlandse Moslim Omroep (NMO) om zijn anti-Koranfilm Fitna uit te zenden. ,,No way, NMO'' zei het Tweede Kamerlid vandaag in een reactie.


De omroep overwoog de film onder voorwaarden uit te zenden. Maar op een van die voorwaarden - dat de omroep hem vooraf mocht zien om zeker te zijn dat die geen strafbare uitingen bevat - gaat Wilders bij voorbaat niet in. ,,Ik laat hem aan niemand zien vooraf.''

De politicus gaat nog steeds ,,voor snel op internet''. De website waarop Wilders zijn film wilde uitzenden is sinds kort uit de lucht.

De NMO had Wilders nog niet officieel benaderd. Ze wilde eerst nog intern en extern overleggen over het plan. De andere voorwaarde voor eventuele uitzending was dat Wilders na de uitzending met voor- en tegenstanders in discussie zou gaan.

De NMO laat wel vaker islamcritici aan het woord. Ayaan Hirsi Ali en Theo van Gogh waren ooit te gast. Wilders is eerder ook uitgenodigd, maar ging daar niet op in, aldus voorzitter Abdelmajid Khairoun van de Nederlandse Moslim Raad, de zendgemachtigde van de NMO.

Volgens Khairoun was de overweging van de NMO een teken dat moslims ,,in deze moeilijke tijd'' bereid zijn tot verzoening en dialoog. Hij vindt dat het taboe op de film doorbroken moet worden. ,,Uitzending door de NMO is voor onze doelgroep een manier om aan de film te wennen.''
NRC

1 opmerking:

Anoniem zei

Wilders Movie Website, Network Solutions, Is Caving Into Radical Islam.

Muslims Against Sharia neither endorse nor condemn "Fitna"; we have not seen the film. However, we find it disturbing that Network Solution suspended "Fitna" website while hosting a multitude of radical Islamic websites, some of which belong to (or are closely affiliated with) terrorist groups.

http://muslimsagainstsharia.blogspot.com/2008/03/is-wilders-movie-website-network.html